Važnost lečenja produktivnog kašlja

Kašalj je jedan od najčešćih simptoma koji se u životu svakog čoveka javlja čak i na stotine puta. Uzroci su brojni – od alergena i prehlada, do virusa i bolesti pluća. On zapravo predstavlja odbrambeni refleks kojim telo nastoji da izbaci iz sebe višak sluzi, koja se pojačano luči u slučaju bilo kakve respiratorne infekcije.
Refleks koji štiti
Telo već na prvi znak pojave bakterija u grlu i plućima počinje sa kašljem, kako bi ovaj refleks uspeo da spreči pogoršavanje stanja i prelazak infekcije u bronhitis ili upalu pluća. Što se više sluzi proizvodi, veći je nagon za kašljanjem i samim tim infekcija je teža.
Sluz je podloga za razvoj bakterija
Ukoliko se uzrok produktivnog kašlja ne leči blagovremeno, dolazi do stvaranja prekomernih količina sekreta i njegovog taloženja u grlu, bronhijama i plućima, usled čega može da se stvori blokada disajnih puteva. Budući da nataložena sluz u bilo kojem delu respiratornog sistema izuzetno pogoduje dodatnom, bržem razvoju bakterija, sasvim je jasno da je lečenje uzroka kašlja neophodno, da bi se izbegle ozbiljnije infekcije pluća.
Izbor preparata za iskašljavanje
Korak broj jedan ka izlečenju jeste uzimanje preparata za iskašljavanje, koji će vam pomoći da oslobodite disajne puteve od nataložene sluzi, jer se na taj način čiste disajni putevi i izbacuju nepoželjne bakterije i virusi. Prilikom kupovine proizvoda za iskašljavanje, konsultujte se sa farmaceutom, koji će vam pomoći da odaberete najbolji sirup, kapi za inhalaciju ili tablete za iskašljavanje.
Vodite računa da to bude klinički ispitan preparat, u čijem se sastavu nalaze supstance koje podstiču postepeno razlaganje sekreta. Naše telo je zaista savršeno – struktura prirodnog sekreta pomaže da se talog sluzi lakše odlepi i izađe iz disajnih puteva, ali je u slučaju respiratornih infekcija proizvodnja prirodnog sekreta otežana, pa je neophodno uzeti preparat čiji aktivni sastojci omogućavaju omekšavanje i lakše izbacivanje sluzi. Uz uzimanje preparata, potrudite se da se što više odmarate, hranite se zdravije, obezbedite svom telu dovoljne količine vitamina i minerala koji grade jak imunitet, poput cinka, vitamina C i selena.
Važno je i da redovno provetravate prostorije, kako bi virusi i bakterije koji se šire vazduhom što pre napustili vaš dom, a svež vazduh će i te kako prijati vašim disajnim putevima i pomoći vašem bržem izlečenju.
PRIMED 2 diši lako je prirodni preparat na bazi meda i kalcijuma. Aktivni sastojci preparata podstiču razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, olakšavajući protok vazduha u disajnim putevima. Smanjuju preosetljivost disajnih organa na alergene iz vazduha i deluju na opuštanje disajnih puteva, čime ublažavaju i proređuju astmatične napade.Hranljivi sastojci blagotvorno deluju na jačanje odbrambenih snaga organizma.