Prirodni lekovi kod alergijske astme

gorusicaAlergijska astma je hronična plućna bolest koju karakterišu tegobe pri disanju, napadi kašlja i povećana proizvodnja sluzi prilikom periodičnih napada. Alergijska astma čini većinu od ukupnog broja plućnih bolesti. Napad alergijske astme mogu da izazovu sveža pokošena trava, polen u vazduhu, prašina, dlake kućnih ljubimaca, grinje. Postoje određeni dugo delujući i kratko delujući lekovi koji se koriste u terapiji alergijske astme i koji jako dobro drže ovu vrstu astme pod kontrolom. Takođe, postoje i kućna pomoćna sredstva koja mogu takođe pomoći u prevenciji napada alergijske astme.
1. Med je jako delotvoran lek protiv astme. Uzmite kašičicu meda pomešanu u čaši vode, svaki dan, redovno, i do tri puta dnevno da biste umirili simptome alergijske astme.
2. Beli luk je dobar lek za astmu i alergije. Napravite čaj od đumbira i belog luka tako što ćete ih pustiti da zajedno ključaju u vodi. Procedite dobijenu tečnost i koristite dok se simptomi astme ne smire.
3. Začin kurkuma ima antiupalno dejstvo i može pomoći u oslobađanju od astmatičnih napada i alergija. Uzmite jednu čajnu kašičicu praha kurkume pomešanu sa čašom mleka 2 do 3 puta dnevno. Kurkuma se koristi kao prirodno sredstvo u lečenju problema sa probavom i mnogih drugih tegoba.
4. Pomešajte ulje poljske gorušiće sa uljem eukaliptusa u jednakim razmerama i utrljajte tu mešavinu na područje vaših grudi i vrata kako bi trenutno smirili simptome astme.
5. Crni luk ima takođe anti-upalna svojstva koja pomažu u otvaranju disajnih puteva prilikom astmatičnih napada. Dodajte kuvani luk u vašu ishranu da biste smanjili tegobe pri disanju. Anti- upalna svojstva luka takođe smanjuju stezanje disajnih puteva prilikom astmatičnog napada.
6. Uzimajte vitamine kao što su folna kiselina, vitamin B12 i vitamin C. Studije su pokazale da folna kiselina može smanjiti alergije i pomoći u smanjivanju upale. Vitamin C ili hrana koja sadrži vitamin C, kao što su pomorandže, kivi i sok od limuna sadrže antioksidanse koji su važni u borbi protiv alergija povezanih s astmom.
7. Feferoni mogu pomoći da se prirodno otvore disajnii putevi i smanji gušenje. Redovno dodajte feferone u vašu ishranu

8. Primed 2 diši lako je prirodni preparat koji je napravljen po proverenoj recepturi i u svom sastavu ima čist, prirodni med i kalcijum iz prirodnih izvora. Ovaj preparat deluje kao prirodni bronhodilatator, širi disajne puteve, razređuje sekret, olakšava iskašljavanje. Ujedno poboljšava imunitet disajnih puteva i time smanjuje osetljivost pluća na alergene kod alergijske astmeprimed 2