Očistite pluća od duvanskog dima!

I po prestanku pušenja štetni produkti cigareta dugo ostaju u organizmu.
Efikasan i zdrav način uz koji bivši pušači mogu da očiste telo od nikotina i drugih toksičnih materija iz duvanskog dima je da u ishranu ubace što više više zdravih namirnica. Ukoliko se redovno konzumiraju, šargarepa, zeleni čaj, spanać, kivi, limun i pomorandža, brokoli, karfiol, prokelj i kupus, mogu da pomognu da se iz tela izbace štetni produkti cigareta.
ZELENI ČAJ
Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost i organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode: dva litra vode sa kašičicom narendanog đumbira, jednim krastavcem, limunom i 12 listića nane, i zelenog čaja prepunog antioksidanata isperite nikotin iz tela.
ŠARGAREPA
Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom.U cilju rešavanja ove ružne nuspojave pušenja u ishranu je potrebno uvrstitu što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je stavite u salatu.
SPANAĆ
Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću, koji je u tom slučaju najbolje konzumirati u svežem stanju.
BROKOLI, PROKELj I KUPUS
Osim što ovo povrće sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u sistemu za varenje, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete.
KIVI, LIMUN I POMORANDžA
Osim vode, nikotin iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidratizuje telo, obezbeđuje mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Sokove od ovog voća najbolje je uzimati između obroka.
PRIMED 2 DIŠI LAKO je prirodni preparat na bazi kristalizovnog lipovog meda i kalcijuma iz prirodnih izvora .Preparat se preporučuje osobama koje imaju nakon višegodišnjeg pušačkog staža, pušački kašalj. Aktivni sastojci preparata pomažu razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, doprinoseći time njihovom čišćenju od nikotina i drugih štetnih i kancerogenih sastojaka duvanskog dima. PRIMED 2 stimuliše rad i regeneraciju oštećenih disajnih puteva i pomaže njihovo normalno funkcionisanje, često narušeno nakon višegodišnjeg izlaganja duvanskom dimu.