Bronhitis kao uzrok kašlja

Bronhitis predstavlja zapaljenje sluzokože disajnih puteva (bronhija). Uglavnom je virusne prirode, a obično se javlja nakon prehlade ili drugih infekcija gornjih respiratornih organa. Ovako nastao bronhitis uglavnom traje do 2-3 nedelje i prolazi bez komplikacija.

Bronhitis može nastati i iz drugih razloga. Tako, pušački bronhitis se javlja kod pušača, a u osnovi bronhitisa je stalna iritacija sluzokože bronhija duvanskim dimom. Konstantna iritacija i oštećenje sluzokože bronhija, sa povećanim stvaranjem bronhijalne sluzi odlična je pogloga za zadržavanje i razmnožavanje mikroorganizama. Zbog toga, kod pušačkog bronhitisa često se, kao komplikacija, javljaju virusne ili bakterijske infekcije.

Kašalj je, po pravilu, jedan od osnovnih simptoma bronhitisa. Može da bude suv, nadražajni, kakav je obično u početku bolesti. Kako se povećava stvaranje sluzi, tako i kašalj postaje produkivan, sa iskašljavanjem manje ili veće količine sekreta. Kod virusnog bronhitisa, ispljuvak je obično providan, sluzav, bez ikakvih primesa. Ukoliko se nadoveže bakterijska infekcija, iskašljani sadržaj dobija žutu ili žuto-zelenu boju.

Iskašljavanje kod pušačkog bronhitisa može nekada predstavljati veliki problem. Iako je kašalj uvek prisutan, dešava se da osobe ne mogu uopšte, ili, uz mnogo truda uspeju da iskašlju vrlo malu količinu sekreta. U ovakvoj situaciji neophodna je primena preparata koji pomažu iskašljavanje, kako bi se eliminisao stvoreni bronhijalni sekret i olakšalo disanje.

Od prirodnih preparata koji mogu da olakšaju iskašljavanje i pomognu u tretmanu pušačkog bronhitisa, preporučujemo PRIMED 2.

PRIMED 2 je prirodan preparat na bazi kristalisanog lipovog meda i kaclijuma.

PRIMED 2 DIŠI LAKO se preporučuje u slučaju:

  • astme,
  • bronhitisa,
  • alergijskog rinitisa,
  • sinuzitisa,
  • hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP),
  • pušačkog kašlja.

PRIMED 2 možete poručiti online ovde