Okidači astme

Simptomi astme mogu biti pokrenuti različitim faktorima. Ovi faktori koji dovode do pojave simptoma astme zovu se okidači ili provocirajući faktori. Ovi okidači su obično neke materije ili uslovi sredine koji kod osoba koje nemaju astmu ne izazivaju nikakve promene, dok kod osoba sa astmom mogu da budu uzrok veoma ozbiljnih napada gušenja.

Identifikacija i izbegavanje okidača astme su veoma važan deo tretmana.

Okidač astme može da bude bilo koji faktor koji izaziva iritaciju disajnih puteva i dovodi do pojave simptoma astme. Okidači astme mogu da se razlikuju od osobe do osobe, a kod iste osobe mogu da postoje više različitih okidača. Najčešće se pominju: promene vremenskih uslova, polen, prašina, zagađenje vazduha, prehlada i grip.

Nekada, od izlaganja okidačima do pojave simptoma može proći više sati, pa je otežana identifikacija okidača.

Izbegavanje okidača ima povoljno dejstvo u kontrolisanju pojave napada astme i smanjuje potrebu za upotrebom lekova. Izlaganjem nekih faktora kao što je duvanski dim je preporučljivo bez obzira na to da li je duvanski dim okidač ili ne, zato što svakako deluje kao iritans, a ima i mnoga druga negativna dejstva.

Međutim, u praksi je nekada veoma teško da se potpuno izbegne izlaganje okidačima, pa je uvek osnova dobrog tretmana astme dobra terapija. Uzimanje lekova prema propisanom režimu ima veoma veliki značaj u dugoročnom kontrolisanju simtoma astme i smanjuje mogućnost pojave napada ili smanjuje intenzitet simptoma astme pri izlaganju okidačima.

Od prirodnih preparata koji se mogu koristiti kao dopuna tretmanu astme, posebno izdvajamo preparat PRIMED 2.

PORUČITE PRIMED 2 DIŠI LAKO: http://primed2.bronhitis.rs/

primed-2PRIMED 2 je prirodan preparat na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma.
Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

PRIMED 2 ispoljava povoljno dejstvo kod osoba koje imaju:

ASTMU,
BRONHITIS,
ALERGIJSKI RINITIS,
SINUZITIS,
HRONIČNU OPSTRUKTIVNU BOLEST PLUĆA (HOBP),
PUŠAČKI KAŠALJ.