Iskašljavanje sprečava infekciju!

Kašalj je jedan od najčešćih simptoma koji se u životu svakog čoveka javlja čak i na stotine puta. Uzroci su brojni – od alergena i prehlada, do virusa i bolesti pluća.
On zapravo predstavlja odbrambeni refleks kojim telo nastoji da izbaci iz sebe višak sluzi, koja se pojačano luči u slučaju bilo kakve respiratorne infekcije.
Telo već na prvi znak pojave bakterija u grlu i plućima počinje sa kašljem, kako bi ovaj refleks uspeo da spreči pogoršavanje stanja i prelazak infekcije u bronhitis ili upalu pluća. Što više sluzi se proizvodi, odnosno što više i češće iskašljavate šlajm, infekcija je teža.
Ukoliko se produktivni kašalj – kašalj sa šlajmom – ne leči blagovremeno, dolazi do taloženja u grlu, bronhijama i plućima, usled čega može da se stvori blokada disajnih puteva. Budući da nataložena sluz u bilo kojem delu respiratornog sistema izuzetno pogoduje dodatnom, bržem razvoju bakterija, sasvim je jasno da je lečenje kašlja neophodno, da bi se izbegle ozbiljnije infekcije pluća.
Prvi i glavni simptom hroničnih bolesti respiratornih organa je upravo pojačano lučenje sluzi. Ne čekajte da se stanje pogorša, već odmah preduzmite neophodne mere.
Korak broj jedan ka izlečenju jeste uzimanje preparata za iskašljavanje, koji će vam pomoći da očistite disajne puteve od taloga sluzi, konačno prodišete i izbacite bakterije kroz šlajm.
Prilikom kupovine proizvoda za iskašljavanje, konsultujte se sa farmaceutom, koji će vam pomoći da odaberete najbolji sirup, kapi za inhalaciju ili tablete za iskašljavanje.Najbolje je da to bude klinički ispitan preparat, u čijem se sastavu nalaze supstance koje podstiču prirodnu proizvodnju sekreta. Naše telo je zaista savršeno – struktura prirodnog sekreta pomaže da se talog sluzi lakše odlepi i izađe iz disajnih puteva, ali je u slučaju respiratornih infekcija proizvodnja prirodnog sekreta otežana, pa je neophodno uzeti preparat koji sadrži supstancu koja je podstiče. Jedna od najboljih je bromheksin, pa bi bilo najbolje da odaberete preparat koji baš njega sadrži.
Uz uzimanje preparata, potrudite se da se što više odmarate, hranite se zdravije, obezbedite svom telu dovoljne količine vitamina i minerala koji grade jak imunitet, poput cinka, vitamina C i selena.
Važno je i da redovno provetravate prostorije, kako bi virusi i bakterije koji se šire vazduhom što pre napustili vaš dom, a svež vazduh će i te kako prijati vašim disajnim putevima i pomoći vašem bržem izlečenju.
PRIMED 2 DIŠI LAKO je prirodni preparat na bazi meda i kalcijuma. Aktivni sastojci preparata pomažu razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, olakšavajući protok vazduha u disajnim putevima. Upotreba preparata se preporučuje u svim stanjima povećanog stvaranja i otežanog eliminisanja sekreta iz pluća i ostalih disajnih puteva.