Problem sa sluhom kao posledica alergije.

Sekret koji se nakuplja u nosu usled reakcije na alergene, utiče i na funkcije uva. Problem sa sluhom nekad bude i prvi pokazatelj alergijske reakcije, bez obzira na to da li alergeni iritiraju disajne puteve ili samo kožu.

Česta posledica postojanja alergije može da bude i slabiji sluh. Pacijenti, koji imaju problem sa alergijama, osim tegoba kao što su zapušenost nosa, suzenje očiju i svrab, često navode i slabiji sluh kao jedan od pratećih simptoma. Nije isključeno da problem sa sluhom bude i prvi pokazatelj alergijske reakcije, bez obzira na to da li alergeni irtiraju disajne puteve ili samo kožu.
Zbog poremećaja disanja kroz nos, koje je posledica alergije, povećana je proizvodnja, a otežana drenaža sekreta iz srednjeg uva kroz Eustahijevu tubu, pa se on zadržava u bubnoj duplji. Osećaj koji pacijent ima zbog ovog poremećaja je slabiji sluh, najčešće na oba uha, uz osećaj zapušenosti u ušima, ali bez ikakvog bola ili uz manji osećaj neprijatnosti. Veoma često se dešava da zbog prisutnog sekreta koji se stvara usled alergije pacijent prejako čuje svoj glas, a slabije zvukove iz okoline.
Lečenjem alergije vraća se i sluh.
Pregledom se konstatuje da su bubne opne zamućene, bez sjaja, a nekada je moguće videti i nivo tečnosti iza njih. Audio-snimak ukazuje na manji ili veći pad sluha, a stanje je povratno, odnosno, lečenjem alergije i uspostavljanjem dobre prohodnosti u nosu i nosnom spratu ždrela, sluh se vraća na uobičajeni nivo.
Ponekada za slabiji sluh nisu odgovorni samo disajni problemi, već do poremećaja osećaja čujnosti dolazi usled alergijske reakcije na koži i tom slučaju obavezno su prisutni svrab i peckanje. Kod ovakvh pacijenata može da dođe do zapušenosti uva i slabijeg sluha zbog alergijske reakcije kože spoljašnjeg slušnog hodnika. U tom slučaju, pregledom se konstatuje da je koža spoljašnjeg slušnog hodnika otečena, nekada suva sa poljima perutanja, a nekada vlažna sa tečnim sadržajem u ušnom kanalu. Bubna opna najčešće nije ni dostupna pregledu zbog izmenjene kože spoljašnjeg slušnog hodnika. Osećaj oslabljenog sluha usled alergije se leči primenom kapi ili masti koje smanjuju alergijsku reakciju, uz osnovnu terapiju protiv alergije.
U veoma retkim slučajevima, postoji izolovana alergijska reakcija koja se javlja isključivo samo na epitelu unutrašnjeg uva, koja dovodi do povećane količine tečnosti u unutrašnjem uvu i posledičnog slabijeg sluha, praćenog zujanjem, ali i vrtoglavicom. Lečenje tada podrazumeva primenu lekova samo protiv alergije, i lekove protiv mučnine po potrebi.
Porast obolelih od alergije.
Procenjuje se da u svetu čak 30 odsto ljudi pati od neke vrste alergije. Posebnu nevolju predstavlja činjenica da se broj onih koji se prvi put u životu susreću sa ovom hroničnom boljkom raste iz godine u godinu. Kao glavni krivci ove vrste slabljenja imuniteta navode se preterana higijena, sve više prerađene i industrijske hrane, zagađenost vazduha…
PRIMED 2 diši lako je prirodni preparat na bazi kristalizovanog lipovog meda i kalcijuma. PRIMED 2 se preporučuje osobama koje imaju: astmu, bronhitis, alergijski rinitis, sinuzitis, hroničnu opstruktivnu bolest pluća (HOBP), pušački kašalj. Aktivni sastojci preparata deluju dvostruko na respiratorne organe. Pomažu razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, olakšavajući protok vazduha u disajnim putevima. Pored toga, aktivni sastojci preparata smanjuju osetljivost disajnih organa na alergene iz vazduha i deluju na opuštanje disajnih puteva, čime ublažavaju simptome alergije.
PRIMED 2 stimuliše rad i regeneraciju oštećenih disajnih puteva i pomaže u tretmanu virusnih i bakterijskih infekcija respiratornih puteva. Hranljivi sastojci blagotvorno deluju na jačanje odbrambenih snaga organizma.