Sezona letnjih alergija

Alergija je jedan od neprijatnih problema koji može da bude aktuelan tokom cele godine.

Većina osoba ima problem sezonski, najčešće na prelazu leto-jesen, ili u proleće. Međutim, u određenim situacijama, sezona alergije ne prolazi, tako da se neke osobe tokom cele godine bore sa simptomima alergije.

U toku leta aktuelne su alergije na polen korovskih trava koje cvetaju u kasno proleće. U zavisnosti od podneblja, zastupljene su različite trave.

Ambrozija je vodeći uzrok alergija kod velikog broja preosetljivih.
Aktuelna je skoro sve vreme od proleća do kasne jeseni. Ambrozija je najveći krivac za simptome alergije koji kod nekih osoba počnu u proleće i ne prestaju do jeseni.

Pored polena korovskih trava, u toku toplih meseci aktuelno je i aerozagađenje. Štetno delovnaje smoga je posebno izraženo u toku leta.

Dobro poznati simptomi alergije uključuju kijanje, curenje iz nosa i zapušen nos. Mogu da budu prisutni i suzenje očiju, svrab u predelu očiju i nosa, osećaj pritiska i glavobolja kod izraženijih tegoba.

Tretman alergija koji podrazumeva izbegavanje alergena je veoma nepraktično, a vrlo verovatno i nemoguće u dugoročnom pogledu. Zbog toga, osbova tretmana je upotreba lekova koji sprečavaju prekomerni imunološki odgovor. Na ovaj način se vrlo efikasno rešavaju neprijatni simptomi i omogućava normalno kretanje i funkcionisanje.

Postoje i različiti sprejevi za nos koji lokalno smanjuju otok i reaktivnost sluzokože nosa koja dolazi u kontakt sa alergenima.

Od prirodnih preparata koji povoljno deluju na smanjenje simptoma alergije posebno izdvajamo PRIMED 2 preparat.

PRIMED 2 je prirodan preparat na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma.
Ne sadrži veštačke boje, konzervanse i druge aditive.

PRIMED 2 ispoljava povoljno dejstvo kod osoba koje imaju:

ASTMU,
BRONHITIS,
ALERGIJSKI RINITIS,
SINUZITIS,
HRONIČNU OPSTRUKTIVNU BOLEST PLUĆA (HOBP),
PUŠAČKI KAŠALJ.

PORUČITE PRIMED 2: http://primed2.bronhitis.rs/