Bronhitis i upala pluća, kako ih razlikovati?

Bronhitis i upala pluća su bolesti donjih disajnih puteva, a i simptomi su im slični. Zato je ponekada teško ispravno dijagnostikovati ova oboljenja. Ponekada nema jasne granice između bronhitisa i upale pluća, ali ove bolesti se različito leče i zato je važno utvrditi ispravnu dijagnozu.
Ono što je važno znati je da bronhitis predstavlja upalu bronhija, malih cevčica koja iz dušnika vode u pluća, i to predstavlja bitnu razliku između ove dve bolesti. Bronhitis je, takođe sličan i prehladi, odnosno isti virus izaziva oba oboljenja.
Bronhitis se razvija na isti način kao i obična prehlada, ali jedna osoba može da bude samo prehlađena, dok druga može da dobije bronhitis, jer se virus individualno razvija u organizmu.
Najčešći simptom bronhitisa je kašalj koji se javlja naglo. Može da se desi da pri kašljanju bude izbacivanja i sluzi, ali ona mora da bude bezbojna ili svetla. Ove simptome prati i malaksalost, blaga groznica, nedostatak daha. Najčešće traje od 7-10 dana, ali kašalj može da se zadrži i duže.
Ono što je jasno vidljivo je da upala pluća zahvata oba krila i da mora da se leči antibiotskim lekovima, najčešće u velikim dozama. Izražen je i gubitak težine. Upala pluća traje mnogo duže nego bronhitis i nisu retki slučajevi pojave komplikacija.
Najvažnija stvar je da se pri prvom bolu u grudnom košu propraćenom kašljem javite svom lekaru radi uspostavljanja prave dijagnoze da bi se bolest adekvatno lečila.
PRIMED 2 DIŠI LAKO je prirodni preparat na bazi lipovog meda i kalcijuma koji se preporučuje osobama koje imaju:
astmu,
bronhitis,
alergijski rinitis,
sinuzitis,
hroničnu opstruktivnu bolest pluća (HOBP),
pušački kašalj.
Aktivni sastojci preparata deluju dvostruko na respiratorne organe. Pomažu razgradnju i iskašljavanje gustog sekreta, olakšavajući protok vazduha u disajnim putevima.
PRIMED 2 DIŠI LAKO stimuliše pravilan rad i regeneraciju oštećenih disajnih puteva i pomaže u tretmanu virusnih i bakterijskih infekcija respiratornih puteva. Hranljivi sastojci blagotvorno deluju na jačanje odbrambenih snaga organizma.