Alergijski ringitis

DeteŠta preduzeti u sezoni ?

Boraviti što više u zatvorenom prostoru, prozore zatvarati kad god je to moguće,naročito rano predveče kada je nivo polena u vazduhu najviši. Redovno usisavati prašinu, jednom nedeljno prati pidžamu i krevetninu u vrućoj vodi. Polen uklanjati iz vazduha,po mogućnosti uz pomoć jonizatora ili nekog visoko efikasnog prečistača vazduha.Nositi sunčane naočare priljubljene uz lice kada se izlazi iz kuće.Staviti vazelin u nozdrve i oko njih da bi se zaštitili od polena. U automobilu držati zatvorene prozore i isključiti spoljnu ventilaciju.Izbegavati centar grada i zadimljene prostorije, jer zagađen vazduh privlači polen. Po povratku kući presvući se u čistu odeću a odeću često prati. Pre olujne grmljavine, kao i dva-tri sata posle nje, ostati kod kuće. Zbog velike vlažnosti vazduha koja predhodi oluji polenska zrnca se nadimaju i pucaju, ispuštajući u vazduh čestice polenskog skroba. Izbegavati sunčano i vetrovito vreme. Nositi masku kada se čiste prašnjava i plesniva i veoma prljava mesta. Često umivati lice ili ga brisati sunđerom da se odstrani polen.

Samolečenje

Ako Vas oči svrbe i suze,isperite ih sa pola litre prokuvane  i ohlađene vode u koju ste dodali prstohvat soli. Isti rastvor upotrebite za ispiranje nosa. Neposredno posle dugotrajne kiše vazduh je manje problematičan i smatra se „čistijim“.

Preparat PRIMED 2 diši lako je napravljen po proverenoj recepturi na bazi kristalisanog lipovog meda i kalcijuma iz prirodnih sastojaka. PRIMED 2 diši lako deluje kao prirodni bronhodilatator, mukolitik i sekretolitik, dakle širi disajne puteve, razmekšava sekret i pomaže u eliminaciji istog. Ujedno poboljšava imunitet i smanjuje osetljivost sluzokože disajnih puteva na alergene.

A  lečenje lekovima

Ono  je individualno i posebno za svakog pacijenta. Važna je rana dijagnoza i redovne posete lekaru kako bi se odredila najbolja vrsta i doza jednog ili više lekova i sprečile moguće komlikacije.

Preparat PRIMED 2 diši lako može da se kombinuje sa osnovnom terapijom!